Äntligen hemma igen

Nu är Laban hemma i sin box igen och allt är i sin ordning. Tackgodegud ♥


Snart får jag besked om hur Laban mår och när han får komma hem igen ♥

-

Påväg till skolan


Ultuna djurklinik

Idag har jag och Laban varit på UDS och han har behövt sy igen ett sår under hans högra öga.

Det var idag vid lunchtid som Elvira ringde mig och berättade att hon sett ett stort jack mitt på Labans högra under-ögonlock, eller vad man nu ska säga och attdet såg riktigt äckligt ut. Jag sprang ner till hagen så fort jag kunde och där möts jag av ett svullet, blodigt och varigt öga.

Den följande timmen satt jag konstant i telefon och försökte få tag på vetrinär och vetrinärklinik. Det visade sig att vår jourhavande vetrinär var i Nynäshamn och tog hand om en annan häst så därför var vi tvugna att åka in med honom till kliniken.

Alla i stallet var urgulliga och hjälpte mig att göra Laban i ordning för transporten och att köra. Utan alla er hade resan inte blivit av och det hade tagit mycket längre tid för oss att komma iväg. Stort tack till er ♥ 

Väl framme fick han smärtstillande, lugnande och antibiotika och vetrinärerna tog väl hand om honom. Ögat blev helt rent och dom sydde ihop jacket med 3-4 stygn. Dom kollade också upp om han hade några skador på själva ögat men såg inget.

Ikväll får han sova över där och beroende på hur han mår imorgon får vi se om han kan komma hem direkt eller på tisdag. Det känns så konstigt att inte ha honom hemma men jag vet att han får bra vård och kommer ha övervakning dygnet runt med antibiotikabehandling hela natten med en och en halvtimmes mellanrum.

Alltså, allt är, bortsett från omständigheterna, bra. Laban tas om hand och jag borde kunna sova lugnt inatt...



Bli bra nu hjärtat, jag tänker på dig


SIHS 2011

Eftersom jag är en sån som måste tänka ut allt i förväg har jag fixat iordning en liten lista med saker att titta efter i Annexet i Globen. Man kan ju aldrig veta vilka fynd man hittar, när man väl är där, men jag tycker om att vara förberedd och nu känner jag att jag är det. Jag vet vad jag ska leta efter och jag vet vad jag behöver, precis som det ska vara ♥

  1. En svart tävlingskavaj
  2. Fleece(transport/ull)-, skritt- och regntäcke
  3. Pannband
  4. Svart ridhjälm inriktning hopp
  5. Ridkläder
  6. Ridstrumpor/Stövelstrumpor
  7. Tävlings- och/eller Träningsschabrak (med eller utan luva)
  8. Boxskylt
  9. Nytt bett (Troligtsvis ett eggbett i rostfritt stål)
  10. Putssvampar, läderfett och sadeltvål i sprayflaska

Vissa saker viktigare än andra men alla tio punkter kommer jag hålla utkik efter ♥


Det finaste jag vet





Tomorrow

Imorgon ska jag till stallet för att jobba på ridskolan. Åker ut tidigt och slutar sedan klockan fem på eftermiddagen...

Min kompis Inas andra kompis, Carro, kommer troligtsvis ut för att fota oss under dagen och jag hade tänkt be henne ta några porträttbilder på Label med sin fina systemkamera! Jag kommer inte kunna stå modell efter att ha mockat ett tjugotal boxar (fyfan vad jag kommer se ut) och jag får inte rida på arbetstid så det var ett rätt så enkelt val!

Imorgon ska jag också se till att smörja igenom allt mitt läder och göra fint inför veckan som kommer! Känns tungt att skriva det nu, men det behövs verkligen! Så får det bli, punkt slut.

 

Älskling kommer såklart också bli ompysslad och pussad på, precis som alltid ♥


Mobilblogg

Förlåt för att jag inte kunnat blogga! Jag har en massa läsvärda inlägg på gång men jag har inte kunnat blogga eftersom mitt internet är utlånat... Vi hörs senare ikväll, då kommer jag äntligen kunna skriva som vanligt igen!

Update - Hopplektion 16/11 + Motionspass barbacka

Kom precis på att jag inte skrivit några inlägg om hur det har gått med Label på sistonde. Vi hade ju hopplektion i onsdags och igår red vi barbacka i ridhuset!

På hopplektionen red vi en väldigt rolig bana med fyra hinder. Dom stod uppställda som en fyrkant med två hinder på varje diagonal. Det speciella med övningen var att hindrerna stog snett uppställda och att man antingen kunde hoppa ett eller två åt gången! Det krävdes mycket ridninga av mig för att vi skulle rida raka vägar och hamna rätt men det här momentet kändes väldigt bra. Laban var lydig för hjälperna både innan och efter hindren.

Vi har jobbat väldigt mycket på haqns galopp och även den kändes väldigt bra i onsdags! Fortfarande är det mycket jobb som behöver göras men jag tror att vi är på rätt väg!

Jag märkte att det hjälpte väldigt mycket om jag tittade långt bakom hindret och använde blicken som ett hjälpmedel! Då bjöd han mycket mer och vi fick bättre språng!







Barbackaritten gick också bra och jag övade på att hitta trycket i hans gångarter och samtidigt kunna sitta ner och vara följsam. Här är det bara tålamod och lite vilja som gäller för att hitta det där samspelet och den balansen som behövs. Jag behöver balansen barbacka för att senare också hitta den i sadeln!

Han gick ju ganska hårt dagen innan, i och med att det var hoppning, så därför blev det lite lättare motionsridning den här dagen.

Breaking dawn - part 1

Idag blir det Twilight på bio med Therese, Jana och kanske Lidia! Alla tre tjejer är nära vänner till mig och jag är väldigt glad att jag fått lite tid över att göra det här med dom! Ska bli skitkul ♥

Mamma tar hand om Laban idag så att jag kan ha ett liv.. Hehe ♥



Team Edward!

150 cm Globen Horse Show - Ian

Nyhet - Nyhet - Nyhet - Nyhet

Fick precis reda på att min häst, Ian, ska tävla i Globen på Stockholm International Horse Show på fredagen, den 25/11! John Hickey, som äger Ian tillsammans med oss, ska hoppa och jag kommer sitta i publiken och följa honom på plats!

Tävlingen kommer säkert sändas på TV, så alla ni som inte kommer kunna vara där kan följa honom från soffan!


Jerringpriset 2011

OS-medaljören Rolf-Göran Bengtsson är nominerad till Jerringpriset på idrottsgalan för årets idrottsprestation!

Visst vore det bra om en idrottsprofil från ridsporten skulle få vinna både priset, men också uppmärksamheten från allmänheten?

HÄR Kan ni rösta!


Här är Roffe med min, av hans, favorithäst, hingsten Carusso La Silla

When the rain is blowing in your face


Svar på kommentar... Typ.




Jag svarar här i bloggen eftersom jag vet att Vilmas blogg har låst sig och att hon därför inte skulle komma åt svaret annars!

Dessutom är det säkert flera som undrar vem den lilla sötnosen här är?

I kommentaren är det Vilma som tycker att bilden jag la upp i inägget "Skönhet", ser ut som en yngre Tin! Med Tin menar hon den jättefina ridskolehästen Tin-Tin som hon rider och tävlar. Jag håller faktiskt med henne om att dom är lite lika. I alla fall på just den bilden, annars är dom två vääldigt olika till sättet ♥



Mer om vem hästen på bilden är kan jag inte säga här på bloggen just nu... Kanske senare. Än så länge får det vara min lilla hemlighet....

NU BLEV NI ALLT NYFIKNA?!

En brist jag har är att jag inte kan hitta på bra rubriker...

Kom precis till skolan och eftersom vår lärare är en aning ouppmärksam sitter jag här och bloggar! Hanni-style ♥

Igår var det hoppning med Laban och det gick superbra! Troligtsvis kommer det upp ett mer detaljerat inlägg om det senare, heheh!

Jag älskar alla som gått in och tittat på min blogg! Jag vet att jag är världens tråkigaste och den minst charmigaste bloggerskan ever! Men aa, kanske är det någon som kommer tillbaka?



SÖT!


We're the love generation ♥

Sitter med Therese och bloggar när vi igentligen ska läsa, men aa... Sånna är vi! 

Jag slutar om tio minuter och då blir det stallet - Suprise? Nej kanske inte! Hahaha




Min äldsta, sötaste, ärligaste, roligaste, finaste vän... Kärlek!

Fråga till alla er...

Vill ni att jag trots allt fixar två presentationer av mig och Label Line? Jag gissar att dom flesta som läser min blogg känner, eller känner till, oss båda sedan innan men det kanske skulle betyda något ändå? 


Femtondenovember

Idag kom jag hem, för inte så länge sedan, efter att ha varit med Laban hela eftermiddagen. Vi tränade markarbete med fokus på lydnad och lösgjordhet för att skapa dom bästa förutsättningarna inför hopplektionen imorgon!

Mest av allt är jag nöjd med min egen ridning och mina hjälper. Vanligtsvis är jag väldigt ambitiös och krävande mot mig själv när det kommer till just den punkten, men nu känns det faktiskt som jag gjort bra ifrån mig.


Anyway.. Emelie håller på fixar förfullt med designen just nu! Stay tuned! ♥

Så länge får ni ett litet smakprov; min favoritbild på oss som självklart finns med i headern!


Tävlingslängtan

Våren 2012 blir vi riktigt farliga. Det är då som vi ska överraska och överträffa allas förväntningar by far. 

Todo es posible pero nada es seguro - Allt är möjligt men inget är säkert.   

Mot stjärnorna, och vidare 




Klubbmästerskapet i hoppning, våren 2011.


Snart drar jag till stallet

Puss

Nicholai in my ♥

Skulle du kunna hoppa en bana med 14 hinder, 150cm höga på ett djur som väger 500kg?
Det krävs en person med starkt psyke, mycket mod, blod, svett och tårar för att klara det.
Ridning är definitivt en sport.

Jag är kär i den här killen - fyfan vad bra skrivet!






Inför Globen 2011



Ett par snygga och bekväma stövelstrumpor behövs! Gärna så pass snygga att dom funkar under ett par jodpuhrs på tävlingsplatsen eller under ridstövlarna på träning. Jag har inte bestämt mig för vilket märke jag ska välja eller så, men när jag kommer till Globen lär jag hitta några som motsvarar mina önskemål.

De här stövelstrumporna från Pikuer tycker jag om. Gör ni?


Today

Idag åker jag till stallet för att pyssla med världens bästa Label! Han fick sin avmasknings-spruta igår och därför blir det bara massa gos och kanske en liten promis idag ♥

Tänk att man kan sakna sitt hjärta så, efter bara ett par dagar?



Skönhet

 



The only way is up


Designarbete

-Tänkte bara att jag redan nu skulle passa på och ursäkta röran som kommer vara här på bloggen tills vidare.-

Tack snälla, söta, rara Emelie som just nu håller på med en design till bloggen! Hon är jätteduktig, till skillnad från mig, på allt som har att göra med grafik och bilder! Jag är så förväntansfull inför resultatet men jag är säker på att vi kommer bli nöjda! Tack igen Emelie!


The hardest thing to learn in life is which bridge to cross and which bridge to burn

Jag vet inte hur framtiden kommer se ut eller hur mycket jag kan berätta, men jag är så lyckig just nu att jag kommer gå i bitar - ni anar inte! Ohmajjgodh..

 Vi får vänta och se. ♥

We love horses

På youtubekanalen HMWeLoveHorses hittar man en träningsserie med hoppövningar från Malin Bayard och Peder Fredricsson, som dom visar från hästryggarna på sina egna hästar! 

Perfekt för oss hoppryttare som behöver lite insperation ♥



GHS

Snart är det Globen Horse Show - gissa om jag längtar! Internationell hoppning, Grand prix kür, finalen och såklart Annexet!

Jag ska dit hela söndagen, ses vi där?


11-11-11

Idag åker jag ut till Laban vid tre och sen blir det en liten promenad i skogen 



Puss!

Samling och omhoppningsövningar

Idag var det hopplektion för mig och Label

Banan var en liten markarbetsövning längs ena långsidan med tre små hinder (50 cm) och två hinder på diagonalerna. Ett räcke vid H (100 cm) som rikades mot F och en lång oxer (115) vid M som stod riktad mot K. Dom skulle hoppas i en följd och bildade därför ett Dog leg. Man var alltså tvungen att vara snabb på att rakrikta emellan dom stora hindrena för att hinna komma bra på nästa och inte kracha in i den lilla serien.

Det var riktigt svårt och i början kändes han inte alls arbetsvillig utan bara seg och tung. Efter en stund släppte det men det blev väldigt tydligt för mig att vi kommer behöver öva på samlingar i vinter. På slutet var han faktiskt mjukare och det blev lättare för mig att korta upp galoppen utan att tappa hans power. Men aja, han är ju bebis fortfarande

När vi hoppade de lite större hindrerna känndes han mycket mer lydig mellan hjälperna och jag fick ett mycket större register, då var han jättefin! Speciellt över oxern! En liten självförtroende-boost! 



Söndagsvila? Nej.

Åh, vad det tar emot när klockan ringer halv sex på morgonen och det är kolsvart ute eller när ridskoleeleverna lägger sadeln på rumpan och bettet mellan öronen utan att ta emot hjälp och framförallt när nägon sur ponny biter mig i fingret. Då är man inte så nöjd med tillvaron kan jag säga! Sucksuck... Dessutom har man ett tjugotal boxar som ska mockas, hästar som ska släppas in och ut, fodras, borstas...

Men nu är man 400 kronor rikare i alla fall, och det är ju alltid lite positivt!



Får man vara sötare än lilla Dumla här? Lite roligt är det att jobba i stall, trots allt.

Jumplove

Jag, Hanna och min unga hopphäst Label Lines resa mot våra drömmar.

Hopp är en illusion, att falla är tradition
Så vi fortsätter, fortsätter fortsätta
♥ 


Presentationer är en aning överskattat, ni kommer ju lära känna oss as time goes by ändå! ;)


Jag och L

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!